PALACINKY MATCHA

SKVĚLÝ RECEPT NA VYNIKAJÍCÍ PALACINKY MATCHA

Podíváte-li se nyní na fotografii s receptem na palačinky Matcha a jste zdraví prospěšný člověk, určitě si zpočátku pomyslíte „to není možné!“. Příliš tlusté, příliš sladké, příliš dobré! Ale každou chvíli každý potřebuje malý hřích. A jak „hříšné“ implementujete tento recept Matcha, je stále na vás.

Na těsto je poskytnut pouze sáček s vanilkovým cukrem, žádný další cukr. Za to můžete sami se rozhodněte, které ingredience dodáte jako polevy. K tomu se hodí cukr a skořice, třtinový cukr, ale také jako klasická varianta javorového sirupu, vlastnoručně vyrobené džemy nebo želé nebo dokonce čokoládový krém.

Podle sezóny si zde můžete připravit ovoce jako borůvky, stejně lehce kousky jahod nebo jiné ovoce, které máte doma. Chcete-li to vše dochutit, dejte těsně před podáváním kopeček zmrzliny.

INGREDIENCE PRO VÁŠ VYNIKAJÍCÍ RECEPT NA PALACINKY MATCHA:

Ingredience na asi čtyři palačinky matcha:

200 g mouky
1 lžička prášku na pečení
Asi 1 polévková lžíce Matcha Zen na pečení
1 sáček vanilkového cukru
1 velké vejce
1 špetka soli
trošku mléka
Máslo nebo podobné k pečení

PŘÍPRAVA PALACINKY MATCHA:

Oddělte bílek od žloutku a vložte do vyšší nádoby. Žloutky utřeme metličkou nebo mixérem s cukrem, solí, moukou, práškem do pečiva a práškem matcha.

Zalijte malým množstvím mléka, dokud nezískáte lahodnou krémovou směs. Možná nejprve přidejte trochu méně prášku matcha a vyzkoušejte, jak intenzivní by měla být chuť a barva.

Potom vyšlehejte bílek, dokud není pevný, a opatrně jej přeložte do směsi.

Máslo dáme na pánev a pečeme palačinky matcha (velikost asi 8 cm) z obou stran dozlatova. Ujistěte se, že tuk není příliš horký, aby palačinky neztmavly příliš rychle.

Po dokončení jsou navrstveny na sebe s ingrediencemi, které jste vybrali.

TIP PRO RECEPT PRO PALACINKY MATCHA:
Zbožňujeme také palačinky matcha s nadrobno nakrájenými kousky jablek. Chcete-li to vyzkoušet, vmíchejte do těsta malé kousky jablka ze sladkého jablka.

Matcha Magic  vám přeje spoustu zábavy a především dobrou chuť!

Zobraziť v blogu