Matcha příprava

Matcha spôsob užívania

Nejjednodušší je použít shaker, přidat do něj cca 2 g čaje a 0,5-2,5 dl vody (ideálně by měla mít kolem 60-70 °C, ale lze připravit i studenou verzi) a protřepat.

Tradiční čaj matcha si připravíte vysypáním 1-2čajových lžíc (2-4gramy) prášku matcha do šálku, přidáte 0,5-2dl horké vody (60-70°C) a zamícháme pomocí bambusové metličky nebo třeba ručním šlehačem mléka (plastovým).

Poměr prášku matcha k vodě můžete také upravit podle požadované konzistence.

Podle chuti můžeme přidat mléko, med, javorový sirup nebo stévii. Další velmi chutnou a osvěžující možností je vyšlehat čaj Matcha za studena a přidat do ní pomerančový, ananasový nebo jiný džus nebo popřípadě citrónovou šťávu a led.

Čaj si můžete přidat i do smoothie, do těsta na přípravu chleba i pečiva. Také jej lze připravit i za studena s mlékem nebo jej přidat do ovocných koktejlů. Matcha prášek lze použít jako přísadu do jídel nebo pro přípravu dezertů, zmrzlin a pod.

Matcha Latte

Samotná příprava Matcha Latte je tak jednoduchá, že ji zvládne úplně každý. Budete potřebovat jen:

200 ml mléka
50 ml vody
2-3 gramy čaje matcha

Můžete použít Matchu oslazenou kokosovým práškem „MATCHA LATTE with Coconut Sugar“.

A jak postupovat? Ze všeho Nejdříve je třeba oħřat vodu na 70°C a Matchu v ní ideálně pomocí bambusové metličky rozmíchat. Dejte si napěnit mléko( buď ručně nebo mechanicky). Pokud náhodou nic z toho nemáte, naprosto dostačující i samotné teplé mléko. Mléko s pěnou nebo bez ní můžete naservírovat do průhledné vysoké sklenice a do ní pomalu přilévat matcha čaj a Matcha Latte je na světě.

Matcha Latte príprava