MATCHA MAKRONKY

LAHODNÉ MATCHA MAKRONKY

Potřebujete ke kávě nebo čaji něco sladkého – ale jen něco malého? Vyzkoušejte jeden z našich skvělých receptů Matcha a rozmazlejte své blízké francouzskou specialitou MATCHA MAKRÓNKY!

SUROVINY PRO CCA 36 MAKRONEK MATCHA
4 bílky
200 g oloupaných, mletých mandlí
250 g velmi jemného cukru
2 lžičky citrónové šťávy
1 polévková lžíce pečicího matcha (doporučení: Matcha Zen)

SUROVINY NA KRÉM

120 g tvarohového krému bez přísad
150 g másla
60 g moučkového cukru
3 lžíce najemno umletých pistácií

PŘÍPRAVA MAKRÓNKŮ MATCHA

Příprava netrvá moc času, proto nejprve předehřejte troubu na 150°C v horním i spodním ohni a plech zakryjte pečícím papírem. Nyní vyšleháme čtyři bílky a citrónovou šťávu na tuhý sníh a pomalu přidáváme cukr. Když jsou bílky pevné a lesklé, opatrně je vmícháme do pomletých mandlí smíchaných s matchou na pečení. Nalijte směs do sáčku s velkou kulatou tryskou. Pokud se vám sáček nedaří naplnit, vložte jej do hrníčku.

Nyní na list nastříkáte malé kuličky o průměru asi 2 cm. Vznikající makronky necháme odpočívat na plechu asi 20 minut, aby se jim na povrchu mohla vytvořit malá kůrka. Vložte pekáč do trouby, dobu pečení asi 35 minut. Dvířka trouby nechte trochu pootevřená, protože to je spíše otázka „sušení“ než vlastně „pečení“.

Nádivku si můžete připravit během odpočinku a pečení. Za tímto účelem vyšlehejte máslo a moučkový cukr do pěny a poté vmíchejte malé množství krémového sýra a mletých pistácií. Když makronky vychladnou (až tak se neohřejí), pomocí potrubního vaku s malou hvězdicovou tryskou vystříkejte krém na plochou stranu makronky a zakryjte vhodnou polovinou. Opatrně jemně stiskněte.

DOPORUČENÍ
Recepty Matcha jsou skutečným poutačem pozornosti kvůli neobvykle zelené barvě pečiva. Pokud se vám makarony podařilo vyrobit, můžete je dát do misky nebo na talíř a ozdobit moučkovým cukrem nebo práškem matcha. Podávejte s odpovídajícím čajem Matcha!

Matcha Magic  vám přeje spoustu zábavy a především dobrou chuť!

Zobraziť v blogu