MATCHA Kobliha

Ingredience na těsto přibližně 10 až 12 koblih matcha

Vejce 3
150 g cukru
125 g másla
250 g mouky
1 lžička prášku na pečení
40 ml mléka
1 špetka soli
1 čajová lžička Matcha X na pečení
Šťáva z jednoho citronu

Poleva Matcha

35 g krému
100 g bílé čokolády
asi 1 lžičku Matcha X na pečení
Suroviny ke zdobení
příprava

Než začnete péct matchu, prohlédněte si své zásoby a připravte vše, co je vhodné ke zdobení koblih. Po každém vánočním nebo velikonočním pečení zůstávají zbytky, které jsou příliš dobré na to, abyste je vyhodili. Naše koblihy mají být zdobeny a zbytky kokosových vloček, nasekané mandle, barevný cukr nebo čokoládové drobenky, krystalový cukr a cokoli jiného, ​​co uznáte za vhodné, jsou k tomu ideální. A pokud mají děti dovoleno péct a zdobit, radost by měla být ještě větší.

Příprava těsta

Vejce, cukr a rozpuštěné máslo zašlehejte do pěny. Zamíchejte a vmíchejte mouku, prášek do pečiva, prášek Matcha X a sůl, přilévejte mléko, dokud není těsto hezké a hladké. Dochutíme šťávou z citronu a vyzkoušíme, jaké má být těsto „citronové“.

Předehřejte troubu na 160 stupňů. Těsto rozdělte do forem, dávejte pozor, abyste jej příliš nevyplnili, aby to celé během pečení neproteklo. Doba pečení cca 20 minut, po uplynutí doby pečení vyzkoušejte dřevěnou tyčinkou, zda jsou koblihy zcela upečené. Nechte trochu vychladnout na pekači asi cca 5 minut a poté nechte vychladnout na mřížce.

Recept na glazuru

Bílou čokoládu rozpustíme během pečení a chlazení. Nejlépe to uděláte ve vodní lázni (miska nebo podobně v širokém hrnci s horkou vodou). Když je čokoláda rozpuštěná, ale ne příliš horká, vmíchejte krém a poté zabarvěte matchou na pečení. Zkuste znovu, jak intenzivní by měla být chuť a barva.

Nyní nastává ten nejkrásnější pracovní krok: Vychladlé koblihy ponořte do polevy, odložte je a ozdobte. Tato glazura nebude tak pevná, ale výhodou je, že se zde dekorace dobře drží. Koblihy matcha jsou připraveny. Jak vidíte, pečení matcha není tak těžké!

Matcha Magic  vám přeje spoustu zábavy a především dobrou chuť!

Zobraziť v blogu