Znáte největšího nepřítele muže v posteli?

Dobrý výkon, uspokojení partnerky - to vše jsou vysoce hodnoceny schopnosti jako u mužů, tak i u jejich partnerek. Muži na nich zakládají svou hrdost a mužnost a partnerky mužů podle nich hodnotí. U mužů proto vzniká vnitřní nátlak, obavy a stres z toho, zda vědí podat dobrý výkon. Víte, co se častokrát postaví muži do cesty k dobrému výkonu? Co je jeho největším nepřítelem? Je to jeho vlastní mozek. Častokrát, všechno je to jen v hlavě. Ačkoliv příčiny selhání jsou různorodé, mnohdy je to jen výsledek smýšlení muže.

Proč je mužů největší nepřítel jeho vlastní mozek?

Nejdůležitější pohlavní orgán není jen úd, ale i mozek. Pokud nevíte naladit na tu správnou vlnu tam nahoru, pokud se neumíte uvolnit a odvázat, tak tam dole to také nemusí stále fungovat. Emocionální problémy způsobují od 10-20% erektilní dysfunkce. Známe i tzv. situační erektilní dysfunkci (nastává nepravidelně, v situacích kdy např. stres nebo obavy z výkonu zabrání potřebnému ztopoření), která je běžná a vyskytuje se až v 1 z každých 5 styků, ale neznamená, že trpíte dlouhodobými následky.
Nejčastěji mužů rozptylují a ovlivňují otázky výkonu, jejich věku, obavy z nemocí nebo jejich image - obavy ohledně vzezření nebo jejich těla. Bojí se, že jejich partnerku přestanou vzrušovat, ať už věkem, nebo zanedbáním svého těla. Nebo při nových partnerkách cítí vyšší nátlak z hlediska podání dobrého výkonu atd.

Jak si uklidnit mozek při sexu?

Pravdou je, že většina mužů, kteří mají občasný problém netrpí erektilní dysfunkcí. Někdy to zkrátka nevyjde tak, jak očekáváme, stává se to každému muži. Proto prvním krokem by mělo být přiznání si faktu, že nemusíme být stále připraveni podat skvělý výkon. Máme také nárok na občasné selhání z výše uvedených důvodů.
 
Přiznání si toho, že občas můžeme selhat bude mít právě opačný výsledek - selhání budou méně časté, protože nad tím nebudeme stresovat. Dalším krokem může být zdôverenie se partnerce. Zjistíme takto, že jí také nevadí občasné selhání, což také sníží tlak na nás.
Pokud ale tyto kroky stále nepomohou, pak je lepší spojit se s lékařem, případně vyzkoušet přírodní výživové doplňky jako:

Zobraziť v blogu