Zelenina dokáže více

  Každý z nás už od malička poslouchá, že je třeba jíst hodně zeleniny neboť má mnoho vitamínů. O tom, že zelenina je zdravá vědí všichni. Ale až v poslední době se přišlo i na její blahodárné účinky při detoxikaci organismu.
Detoxikace - zbavování se nepotřebných a toxických látek v organismu probíhá nepřetržitě. Játra, trávicí trakt, plíce, kůže, lymfatický systém i ledviny stoje v první linii a jejich bezchybné fungování je základní podmínka zdravého organismu. Při detoxikaci pouze pomáháme této komplexní očistě menším příjmem toxinů a podporou jejich vylučování. Do jídelníčku třeba zařadit velké množství ovoce a zeleniny v syrovém stavu. Zeleninu můžete upravovat na páře nebo krátce vařit ve vodě. Vylučte z potravy cukr a chemicky zpracované potraviny a polotovary. Věděli jste že až 70% lidí žijících v rozvojových zemích je závislá od pěstování zeleniny a ovoce? Pokud můžete, vypěstujete si kvalitní zeleninu i doma. Vždyť rajčatům se daří i na balkoně. Denně by měl zdravý člověk zkonzumovat až 400 g zeleniny včetně luštěnin, ořechů a semen. Zelenina obsahuje několik fytochemikálií, které mají prokázané silné antioxidační účinky. Mnohé exotické druhy zeleniny stále čekají na bližší prozkoumání. Pití čisté vody je nedílnou součástí očisty organismu.
   Doplnit ji můžeme kvalitním zeleným čajem, který snadno povzbudí organismus v očistě, nebo speciálními deoxidačnými čajovými směsmi. Začněte hned ráno sklenicí odstáté vody ochucené šťávou z poloviny citronu. Během dne vypijte alespoň 2,5 litru neslazených tekutin. Dopřejte tělu hodně pohybu, začněte procházkami v přírodě. Pott se! Pot napomáhá vyplavování toxinů z těla. Saunou nic nezkazíte. Nastavte pozitivně svou mysl, odbourejte starosti a stres. Výborný způsob jak nastartovat proces očisty organismu je dobrá nálada a hodně smíchu.
 

Zobraziť v blogu