Sledujte, co říka Vaše tělo

Problémy s prostatou začínají od nepohodlných, přes trapné až po vážné, život ohrožující stavy. Zánět prostaty a chorobné zvětšení mohou přerůst až do rakoviny prostaty s kterou se trápí až 8% mužů po 65R. Na vzniku rakoviny, a nejen prostaty, se podílí i nesprávná životospráva. Rizikem je zejména vysoký obsah živočišných tuků s obsahem cholesterolu ve stravě a následná nadváha a obezita (k čemuž samozřejmě přispívá i nedostatek fyzické aktivity). Zelenina a ovoce, strava bohatá na vlákninu a fytoestrogeny, zda potraviny obsahující selen, naopak riziko snižují.
  Vaše tělo je úžasný a složitý systém. Pokud dojde k úrazu nebo nemoci, má zabudovanou léčebnou schopnost. To umožnilo lidem přežít a prosperovat, od doby kamenné po naši moderní dobu. Faktem však je, že od roku 1970 se zvyšuje výskyt poruch souvisejících s životním stylem a rakoviny. Proč? Pro obyvatele moderního světa typická strava podporuje chronický vnitřní zánět a neobsahuje živiny, které udržují náš imunitní systém v dobrém stavu. Výrobky, které používáme obsahují toxické látky a stresy, kterým čelíme každý den, vedou k duševním emocionálním stavům, které nás mohou skutečně poškodit.
   Prostata, jak vyloženě mužský orgán odpovídá i za kvalitní sexuální život. Předstojná žláza, jak se prostatě říká odborně, je malá přídavná pohlavní žláza složená ze svalové složky a žláznatými tkáně. Produkuje sekret, který je základní součástí mužského ejakulátu (a objemově největší), a který udržuje životaschopnost spermií na požadované úrovni - obsahuje různé bílkoviny, které podporují například zvýšení pohyblivosti, čímž stoupá šance na oplodnění ženského vajíčka. Tento sekret zvlhčuje močovou trubici těsně před ejakulací.
   Dodržováním správné životosprávy a konzumací směsi vybraných přírodních produktů dokážeme naši prostatu posílit a udržet v dobré kondici. Při problémech můžeme přidat přípravky na posílení imunity a odbourání stresu. A páni, myslete na to, že zdraví Vaší prostaty ocení i vaše něžnější polovička.

Zobraziť v blogu