Restart imunity

   Imunita je odolnost živého organismu vůči původci nemoci, jedu, nebo určité látce. Na nápravu poruch imunity se doporučuje úprava domácího prostředí, přiměřená sportovní aktivita na čistém vzduchu, otužování, zdravá výživa s dostatkem základních vitamínů (C, A, D) a bioprvky (železo, zinek, selen atd). Při posílení imunity mohou uplatnit také některé látky, působící nespecificky. Patří sem betaglukany, které představují látku přírodního původu, jejíž užívání se projeví v lepší ochraně před viry, parazity, bakteriemi a při zátěži organismu stresem, jakož i při prevenci a podpůrné léčbě rakoviny.
  Široký je výběr tzv. imunomodulátorů z rostlinné říše, např. echinacea, ženšen, tea tree a jiné. Cenným přínosem v léčbě poruch imunity je i systémová enzymoterapie spočívající v ústním podávání kombinací proteolytických enzymů živočišného a rostlinného původu, např. propolis. V poslední době se velká pozornost věnuje i střevní mikroflóře a její příznivému ovlivňování tzv. probiotiky. Probiotika jsou živé kultury mikroorganismů - nejčastěji jsou to Laktobacily, Bifidobakterie a jiné, které normalizují střevní flóru, působí preventivně proti infekcím střeva a v dlouhodobých studiích má jejich podávání ochranný účinek i proti alergiím.
   Imunitu ovlivňující účinek mají i několik vitamíny, především C, E, betakaroten. V zimě nám chybí i dostatek vitaminu D. Pro malou spotřebu luštěnin Slováci trpí nedostatkem zinku. Vitamíny slouží k prevenci hlavně v obdobích, kdy organismus nemá dostatečné množství vitamínů ve stravě. V zimě a na jaře pomáhají při léčbě chřipky a nachlazení, např. vitamín C. Enzymy, které se nacházejí v ovoci a zelenině, spolupracují při transportu vitamínů, a tím jsou vitamíny účinnější. Zároveň jsou snadněji vstřebatelné, tělo je dokáže efektivněji využít a nehrozí u nich předávkování.
   Vhodný výživový doplněk, který obsahuje unikátní směs přírodních látek a vitamínů, která posiluje obranný a imunitní systém, působí preventivně před viry a bakteriemi a má pozitivní vliv na vitalitu celého organismu. Podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, podporuje metabolismus, posiluje činnost srdce, zlepšuje činnost trávicího traktu, přispívá k dobrému fyzickému a psychickému stavu. Přináší tělu látky vhodné pro dlouhodobé užívání, snižující míru únavy a podporující vitalitu.

Zobraziť v blogu