Jak poznat stres

Stres je definován jako stav duševní nebo emocionální námahy způsobené nepříznivými okolnostmi. Mnoho lidí se v dnešní uspěchané době setkává se stresem. Jedna studie zjistila, že 33% dospělých uvedlo zažívání vysoké úrovni vnímaného stresu. Tento stav je spojen s dlouhým seznamem tělesných a duševních příznaků.
- Zvýšená tvorba akné
- Bolest hlavy
- Chronická bolest
- Časté nemoci
- Chybějící energie a nedostatek spánku
- Změny libida
- Trávicí problémy
- Změny chuti k jídlu
- Deprese
- Zrychlený srdeční tep
- Nadměrné pocení

   Bojovat se stresem je obtížné bez toho, abychom změnili svůj životní styl. Nedostatek pohybu, nikdy nekončící práce a nával běžných problémů dokážou zamávat i s odolnými jedinci.
  A přitom stačí tak málo. Travte více času s rodinou a přáteli. Hodně se smějte a žvýkejte žvýkačku. Naučte se říkat NE věcem, které Vám způsobují vrásky na čele. Dělejte věci průběžně, protože pokud se Vám nekopal povinnosti, stres již číhá za dveřmi. Projevujte si něžnosti se svými blízkými. Snižte příjem kofeinu a zapalte si večer vonnou svíčku. I aromaterapie dokáže příznivě ovlivňovat Váš organismus. Nevěříte? Zkuste!. Stejně blahodárně působí i poslech relaxační hudby. A pokud už cítíte nepohodu, zkuste zpomalit a zhluboka dýchat.
   V neposlední řadě zkuste stravu doplnit o vhodné výživové doplňky z přírodních látek jako je Kozlík, Meduňka, Chmel a Levandule, jejichž směs příznivě působí při nespavosti, stresu a úzkostných stavech. Pro lidi s vysokým výkonem a vysokým životním tempem sama příroda připravila ty nejlepší a nejzdravější látky pro zkvalitnění života

Zobraziť v blogu