Jak ovlivňuje emocionální zdraví na intimní život

Myslíš, že tvůj pohlavní život je jen o fyzické stránce? Není to tak. To, co se odehrává v tvé hlavě nebo mezi tebou a partnerkou může mít velký vliv na to, co se stane - nebo nestane - během intimních chvil. Selhání v posteli se pojí s různými fyzickými příčinami - vysoký krevní tlak, obezita, diabetes, zranění nebo alkoholismus. Ale to, co se odehrává v tvé hlavě může také ovlivnit tvůj výkon.

Psychologické faktory

Zhruba 10-20% všech případů erektilní dysfunkce může být způsobených psychologickými a emocionálními faktory, nebo problémy ve vztahu. Myšlenky, pocity a obavy. Zamysli se jako tvé myšlenky a obavy mohou ovlivnit tvůj každodenní život. Mohou ovlivnit tvůj výkon v práci, zájem o hobby nebo tvou schopnost být dobrým partnerem nebo přítelem. Proto není divu, že tyto psychologické procesy mohou ovlivnit i tvůj výkon. Mysl a tělo spolupracují na dosažení silného vzrušení.

Psychologické faktory, které to mohou ovlivnit:

  • pocit viny
  • nízké sebevědomí
  • obavy z tvého výkonu v posteli
  • pocit nedostatečnosti vůči očekáváním tvé partnerky
  • příliš vysoko stanovené cíle a očekávání od sebe sama
  • obavy ohledně problémů mimo ložnice, jako například finance
  • level komfortu a uvolněnosti kolem partnerky
  • schopnost otevřeně komunikovat s partnerkou

Lidé, které trápí tyto psychologické faktory nebo jiné typy stresu, depresí a obav, mohou přežívat sníženou schopnost udržet ztopoření nebo úplnou neschopnost jej dosáhnout. Situaci může zhoršit fakt, že při těchto problémech často sáhneme po alkoholu nebo drogách. Ale tyto problémy se jen zhorší.

Jak si v takové situaci pomoci
 

Pokud si myslíš, že tvé emocionální zdraví může ovlivňovat tvé výkony v posteli, je třeba to řešit čím dříve. Tyto psychologické příčiny nemusí přímo ovlivnit tvé libido ale umí se postavit do cesty tomu, co tvé tělo chce dělat. Co může pomoci: Navštivte lékaře / psychologa. Ten bude vědět lépe potvrdit hlavní příčinu erektilní dysfunkce. Pomoci může i přítomnost partnerky při vyšetření / rozhovoru. Terapie. Pokud se potvrdí, že na vině jsou psychologické faktory, tak bude doktor umět doporučit vhodnou terapii. Stres management. Pokud hlavní příčinou erektilní dysfunkce je stres, tak kurzy zaměřené na jeho management mohou být tím správným řešením. Pokud si myslíš, že příčinou tvých problémů nejsou psychologické faktory nebo emocionální zdraví tak dalším řešením může být přírodní výživový doplněk Total Vital Max Potence-Prostata-Libido. Obsahuje vyvážené a jedinečné kombinace účinných látek, jejichž užívání může docílit u mužů, kvalitnější potenci a ztopoření, zlepšení libida a zdravější prostatu.

Zobraziť v blogu